Køge Badminton Klub U13 A,B,C,D & U17 A,B,C turnering
Klub: Køge Badminton Klub
Publiceret af: Linda Nielsen
Dato: 01-03-2015 07:17:29
Kategori: Generelt

Køge Badminton Klub afholdet turnering d. 18. og 19. april 2015 for U13 A,B,C,D & U17 A,B,C

Køge Badminton Klub afholdt i denne weekend U13 og U17 turnering i Rishøjhallen i samarbejde med Spar Nord.

Der var tilmeldt 107 børn fra 42 forskellige klubber på Falster, København og Sjælland - med deltagelse fra flere lokale klubber som Herfølge, Solrød, Borup og selvfølgelig Køge. I løbet af turneringen blev der spillet i alt 225. Der blev spillet i fire forskellige kategorier i aldersgruppen U13 og U17 – herresingle, damesingle, herredouble og damedouble. Turneringen løb over både lørdag og søndag og der blev spillet badmintonkampe i ialt 17 timer. Der blev spillet mange flotte, fair og drabelige kampe for øjnene af de mange forældre, bedsteforældre og søskende der var på plads i Rishøjhallen som tilskuere.

Som noget helt nyt har vi i år ændret lidt på pulje-systemet til de indledende kampe, så både puljevinder og den spiller der blev nummer to I puljen gik videre til cup-turneringen. “Vi valgte at forsøge os med denne turneringsform, da den giver flere kampe til mange af deltagerne, og så giver turneringsformen samtidig mulighed for at gå videre i turneringen, for en spiller der har tabt en pulje-kamp” siger turneringsleder fra Køge Sean Richmond og han fortsætter: “Vi var meget spændte på hvordan denne ændring blev modtaget af spillere og forældre” og forklarer at langt de fleste meldte positivt tilbage. Sean kommer også med et godt eksempel fra U13 B rækken, hvor 2 useede drenge – August Hilliger, Frederiksberg og Viggo R. Jacobsen, Amager - mødte hinanden i første kamp. Denne kamp vandt Viggo i tre tætte sæt, og han blev nummer et puljen. August vandt sine to andre kampe i puljen og gik derefter videre som nummer to. Og da vi nåede til sidste kamp for U13B herresingel, efter yderligere 2 kampe til hver spiller, var det lykkedes for netop disse to spillere at spille sig igennem til finalen. Denne gang blev udfaldet et andet. August tog sejren i finalen. ”Man må sige at det var et godt eksempel på, at den der bliver nummer to i puljen faktisk kan nå langt, hvis han kæmper videre”, slutter Sean.

Køge Badminton Klub var flot repræsenteret med 15 tilmeldte spillere. Flere gik videre fra deres puljer og gjorde god figur i de afgørende kampe.
Udvalgte resultater fra Køgespillere:
I U17C herresingle vandt Casper Nielsen en overraskende førsteplads. I U17B damesingle vandt en af favoritterne Sofie Bruun rækken og rykker dermed op i A-rækken. Og i U13 D blev Gustav Johnsen nummer tre i herresingle og han fik anden plads i double med Lukas Røpke-Gleerup også fra Køge. Endelig vandt Liva Staalhøj damesinglen i U13 D over køgespilleren Kirstine Bredmose.

Køge Badminton Klub vil gerne takke alle frivillige, som var med til at skabe en god turnering. Herunder også Spar Nord, som leverede mange flotte præmier.